Logo Fagersta Bluesförening FAGERSTA BLUESFÖRENING  

 

Hela Folkets Hus Gungar

Ja nu är det snart dags att åter igen slå upp portarna i Folkets Hus för att ta emot, förhoppningsvis en hel del besökare som tycker om musik och som kan tänka sig ge en slant till de som bäst behöver dem, nämligen SOS BARNBYAR. Det är till detta ändamål som som Fagersta bluesförening i år arrangerar Hela folkets hus gungar. Förra året var det till Barncancerfonden och vi kunde tillsammans samla in över 20 000 kronor, vilket vi tycker är helt fantastiskt.

Det här går ju inte an utan att det finns de som ställer upp och gör detta möjligt, och det är de som spelar och sjunger för oss under en hel eftermiddag, lördagen den 18/3-17 mellan kockan 12-20. Det kommer att bli 9 olika akter som framförs. Var och en som uppträder får ca 30 minuter på sig, ge och ta på några minuter. Mellan de olika akterna så kommer ett band att underhålla i Bluesföreningens lokaler i den nedre regionen av Folkets Hus, huvudakterna kommer att framföras i biosalongen. Vi räknar med att det kan ta mellan 15-20 minuter för att ett band ska ersätta ett annat, men rent musikaliskt så kommer det inte att finnas något avbrott.

Det kommer att finnas tillgång till kaffe, läsk, korv, smörgåsar mm mm. Vi kommer att kunna ta emot pengar genom de bössor som finns i på några ställen, genom försäljning som nämns ovan samt t-shirts och lotteri.

De som kommer till oss denna lördag för att underhålla är: 

Kerstin Stilling, som är sing och songwriter hemmahörandes i Högfors utanför Norberg. Kerstin har ett röstomfång som spänner mellan visor och tuff rock´n roll. Kerstin kommer sannolikt att visa upp just sitt röstomfång då hon kommer att göra ett inhopp hos något av rockbanden. Kerstin deltog även förra året och drog ned många applåder för sitt framförande.

Viktor och Ella, två stycker begåvade musiker som sjunger så vi bara smälter. Spännande blir det att höra om de i år spelar eget material. Viktor spelade förra året på sin gitarr och sjöng tillsammans med Ella. När de var med förra året så inledde dessa två sångfåglar, bättre start kunde vi inte ha fått.

The Quints, fem stycken rockande herrar som spelar rock när den som bäst. Ståbasen är ett inslag som vittnar om att det är många influenser från rockens inledande era. De bjuder på en scenshow som man bara inte får missa. Mycket charm med mycket bra musik. De var även med förra året och satte sig i minnet på de som var där då.

The Apollo Creed, fyra stycker killar, eller män, mogna sådana, som gillar att spela tillsammans, vilket de gärna visar upp. De var även med förra året och spelade ett ihopfogat program utan avbrott som pågick i 30 minuter. Det visade sig vara uppskattat, lite äldre och lite nyare rock blandat med eget material. Se dem, det är de värda.

Non Est, ett band som debuterar i samband med Hela Folket Hus Gungar. Mycket spännande ska det bli att ta del av dessa rutinerade musikers alster, allt de kommer att spela är musik de själva har gjort. De har medlemmar som tidigare spelat med No Fun At All, FU*K, Seltzer, välkända band både i Fagersta och övriga världen. Det här vill väl ingen missa.

Midnight Caravan, Nicklas Gallon, frontman och en fantastisk gitarrist är mannen bakom Midnight Caravan som den senast tiden har tillbringat en hel del tid i replokalen och inspelningstudion. De har en hel del spelningar i bagaget och levererar alltid. De är med för första gången i Hela Folkets Hus Gungar, och de ser fram emot det lika mycket som vi. Välkomna MC.

FU*K, ja de behöver knappast någon närmare presentation, i alla fall inte för oss som kommer härifrån, dvs Fagersta. De har en sprudlande energi, de sysslar med en fyndig form av pennalism sinsemellan som under och roar publiken. Det de gör med sina uckar iklädda kilt lämnar ingen oberörd. De har gjort spelningar i England iförda kilt, vilket kan vara ett självmordsuppdrag, men de överlevde och välkomnades tillbaka, bara det. Se dem och få ett minne för livet.

Rock och Popkören, ledda va Lena Martinsson, ca 30 stycker var de förra året, och var kanske det mest betittade inslaget. På ett helt fantastisk sätt framförde de välkända låtar till publikens stora jubel. Då, förra året, likväl som i år kommer denna lördag att blie en generalrepetition för kören som har en spelning i Västanfors kyrka söndagen dagen efter.

Överraskningen, om detta vill vi inte avslöja mer än nödvändigt. De kommer att framföra musik gjort av världens genom tiderna bästa låtskrivare. Någon kan kanske gissa rätt. Ytterligare kan tilläggas, MISSA INTE DETTA.

Hjärtligt välkomna önskar 

Fagersta Bluesförening

 

Admin spekulerar

Hall of Fame

 Bli medlem 

 

 Karta 

 

 

Fagersta Bluesförening

 

Fagersta Bluesförening

Våra sponsorer

 Karta 

 Götis bar och kök 

 Karta 

ABF Logga fagersta kommun logga