Logo Fagersta Bluesförening FAGERSTA BLUESFÖRENING  

 

Öhman Band

Snart slår vi åter igen upp portarna och tar emot Öhmna Band från Borlänge. De har tidigare spelat hos oss på vår Bluesfestival under ett annat namn, Green Light hette de då. Ett energistint gäng som alltid ger allt på scenen, så det är med stor glädje vi ser fram mot att träffa dem åter igen.

Vi hoppas att det kommer minst lika många som det gjorde sist när Emil And The Ecstatics gästade oss, en oförglömlig afton med mycket bra musik och en enorm positiv energi från de gäster som kom, och som lämnade oss med idel glada miner. Som jag ser det så finns det inge anledning att tro att resultatet ska bli annorlunda denna gång.

Så kära vänner, boka in redan nu den 12/11 kl 18 00 i Fagersta Bluesförenings lokal som ligger belägen i Folkets Hus, entren är på baksidan.

Musikaliska hälsningar från 

Fagersta Bluesförening

 

 

Åter dags för ett höst JAM 10/9-16

Kära vänner, nu är det åter dags för ett bejublat Blues Och Rock Jam. Den 10/9 kör vi och vi önskar att så många som möjligt kommer och förgyller den här dagen.

Vi är några stycken som tycker om att arrangera och att arbeta med att iordningsställa evenemang av den här sorten. Jaha, och varför det då kanske någon säger, och då säger jag så här. Det finns kanske inget som ger en sådan tillfredsställelse som att tillsammans med likasinnade arbeta mot ett mål, vad det än må vara, nu handlar det om musik.

Till vår stora lycka så har vi kunnat få hit Emil And The Ecstatics som huvudnummer, de kommer att spela vid 22 tiden på kvällen, efter det att musikanter av olika slag har underhållit oss några timmar, vi kommer att öppna vid 18 00 snåret. Vi kommer också att kunna servera lite lättare saker under kvällen.

Vi kommer denna gång att ta en liten entrepeng, 20 kr för medlemmar och 50 för icke medlemmar. Men, den som så önskar kan ju vid entren bli medlem för en summa av 200 kr. Föreningen behöver medlemmar, passiva som aktiva. 

Vi önskar naturligtvis att ni som kommer och känner att ni vill spela, vilket instrument som helst, eller sjunga, gör just det. Passa på att ta med ett munspel, trumpet eller vad som helst och ta del av den spelglädje som alltid infinner sig under dessa stunder.

Med vänliga hälsningar

Fagersta Bluesförening.

 

 

Jam och combo

 Hej på er alla och tack för senast. Vi har haft ett JAM igen och om jag får säga det själv så föll det ut till stor belåtenhet, inte bara för mig själv utan alla föreningens medlemmar som närvarade tyckte likadant, och jag tror minsann att de tillresta hade en förnöjsam stund i musikens tecken. BluesCombo från Hedemora gjorde ett bejublat framträdande och vi vill gärna tacka dem för det.

Vi kommer nu närmast att ha ett musikevenemang den sista april. Denna gång har vi ett samarbete med Beautytown Cruisers, Lifetime Cruisers, Fagersta MK, Folkets Hus och Parken Fitness. Det kommer att bli, eldshow med Draco Spiritus, Majbrasa, grillning, bilutställning och musik förståss mm mm. I bluesföreningens lokal kommer vi att ha ett fik och en trubadur.

Vi önskar alla välkomna till en förhoppningsvis solig eftermiddag i Folkets Park i Fagersta. Musiken kommer att bestå av The Apollo Creed på den stora öppna scenen kl 19 00, de kommer senare att fortsätta spela från kl 22 00 i Beautytowns lokal. Det kommer också att bli dans i B-salen och som sagt trubadur i vår lokal mellan kl 17 00-19 00. 

Övriga evenemang vi anordnar kan ni ta del av på startsidan.

Med vänliga hälsningar

Fagersta Bluesförening.

 

 

BLUESFÖRENINGEN ANORDNAR TILL FÖRMÅN FÖR BARNCANCERFONDEN.

 

Den 19/3 klockan 13:00-19:00 kommer vi i Bluesföreningen att ha en hel eftermiddag med underbar musik till förmån för barncancerfonden. Hela åtta olika band kommer att musiscera med sin egen genre. Det kommer att bli en palett av musik som med stor sannolikhet kommer att tilltala de flesta av oss, eller vad säg om denna startlista. The Apollo Creed från Fagersta, som spelar både egna låtar samt andras, det handlar om rock, och det handlar om blues, The Quints från Skinnskatteberg kommer och gästar oss, ett gäng mycket glada grabbar som med sin Rednecklook spelar rockabillypunk med brylcreme, västar och näbbskor, får inte missas, Victor Larsen och Ella Engman, två sångfåglar från Fagersta av rang, de kommer att framföra både egna och andras låtar. Rory and Gang, tre killar som spelar Rory Gallagherlåtar (irländsk gitarrvirtuos) med bravur, Kerstin Stilling gästar oss med sitt klaviatur, Kerstin är ”the voice” en oslagbar bredd i sin reportoar, Kerstin hör hemma i skogarna vid Högfors. Kerstin brukar uteslutande köra eget material, ett material som hon lever av som musiker. Kerstin har även framträtt i USA och erhållit pris för sin musik. Rusty Nail från Norberg och Avesta, grabbarna spelar egna hårdrockslåtar, vi kommer att ha hörselskydd till som så önskar, de här killarna är bra helt enkelt, så kommer Rock o Popkören under ledning av Lena Martinsson, de har legat i hårdträning inför sitt uppträdande i kyrkan, där de ska framföra Queens låtar, hela taket kommer att lyfta, och sist men inte minst så kommer våra udda killar i näbbträskor och kilt, FU*K, Fagerstas stolthet på ukulele, var de än dyker upp så gör de succé, och jag är övertygad om att det är vad som kommer att ske även denna eftermiddag, tillsammans med alla andra band så kan det inte bli annat än en lyckad succé. Detta kommer att hända i stora biosalongen.

 

Under denna eftermiddag kommer besökarna även kunna ta del av olika workshops. På plats kommer att finnas möjlighet att lära sig, eller bara prova på att spela både gitarr, bas, trummor samt munspel, erfarna lärare kommer att finnas till hands. Detta kommer att hända i Bluesföreningens lokal som ligger belägen i bottenplan på Folkets Hus, under B-salen.

Det är fri entré till denna föreställning samtidigt som vi kommer att bedriva en insamling till barncancerfonden. Vi kommer även tillsammans med Folkets Hus bedriva försäljning av läsk, kaffe, smörgåsar, korv med bröd och lite annat lättuggat.

,

De som har bidragit och gjort det möjligt för oss att iordningsställa allt detta är:

Fagersta Kommun, Adenskogs Färg, ABF samt ICA-Centrum Fagersta, till dem säger vi ett stort TACK för hjälpen.

VARMT VÄLKOMNA, UNG SOM GAMMAL OCH ALLT DÄREMELLAN.

 

 

 

Evenemang 2016:

19 mars Hela huset gungar. 


9 april  Bluesjam + band.


28 maj Våryran. 


2 juli Bluesfestival på hamnkrogen. 


10 september  Bluesjam + band. 


12 november Bluesjam + band.Bluescafe  i folkets hus.   Karta 
 

13 mars  14:30 - 17:30 
21 augusti  14:30 - 17:30 
16 oktober 14:30 - 17:30 

 

Admin spekulerar

Hall of Fame

 Bli medlem 

 

 Karta 

 

 

Fagersta Bluesförening

 

Fagersta Bluesförening

Våra sponsorer

 Karta 

 Götis bar och kök 

 Karta 

ABF Logga fagersta kommun logga