Logo Fagersta Bluesförening FAGERSTA BLUESFÖRENING  

 

Hela Folkets Hus Gungar

Ja nu är det snart dags att åter igen slå upp portarna i Folkets Hus för att ta emot, förhoppningsvis en hel del besökare som tycker om musik och som kan tänka sig ge en slant till de som bäst behöver dem, nämligen SOS BARNBYAR. Det är till detta ändamål som som Fagersta bluesförening i år arrangerar Hela folkets hus gungar. Förra året var det till Barncancerfonden och vi kunde tillsammans samla in över 20 000 kronor, vilket vi tycker är helt fantastiskt.

Det här går ju inte an utan att det finns de som ställer upp och gör detta möjligt, och det är de som spelar och sjunger för oss under en hel eftermiddag, lördagen den 18/3-17 mellan kockan 12-20. Det kommer att bli 9 olika akter som framförs. Var och en som uppträder får ca 30 minuter på sig, ge och ta på några minuter. Mellan de olika akterna så kommer ett band att underhålla i Bluesföreningens lokaler i den nedre regionen av Folkets Hus, huvudakterna kommer att framföras i biosalongen. Vi räknar med att det kan ta mellan 15-20 minuter för att ett band ska ersätta ett annat, men rent musikaliskt så kommer det inte att finnas något avbrott.

Det kommer att finnas tillgång till kaffe, läsk, korv, smörgåsar mm mm. Vi kommer att kunna ta emot pengar genom de bössor som finns i på några ställen, genom försäljning som nämns ovan samt t-shirts och lotteri.

De som kommer till oss denna lördag för att underhålla är: 

Kerstin Stilling, som är sing och songwriter hemmahörandes i Högfors utanför Norberg. Kerstin har ett röstomfång som spänner mellan visor och tuff rock´n roll. Kerstin kommer sannolikt att visa upp just sitt röstomfång då hon kommer att göra ett inhopp hos något av rockbanden. Kerstin deltog även förra året och drog ned många applåder för sitt framförande.

Viktor och Ella, två stycker begåvade musiker som sjunger så vi bara smälter. Spännande blir det att höra om de i år spelar eget material. Viktor spelade förra året på sin gitarr och sjöng tillsammans med Ella. När de var med förra året så inledde dessa två sångfåglar, bättre start kunde vi inte ha fått.

The Quints, fem stycken rockande herrar som spelar rock när den som bäst. Ståbasen är ett inslag som vittnar om att det är många influenser från rockens inledande era. De bjuder på en scenshow som man bara inte får missa. Mycket charm med mycket bra musik. De var även med förra året och satte sig i minnet på de som var där då.

The Apollo Creed, fyra stycker killar, eller män, mogna sådana, som gillar att spela tillsammans, vilket de gärna visar upp. De var även med förra året och spelade ett ihopfogat program utan avbrott som pågick i 30 minuter. Det visade sig vara uppskattat, lite äldre och lite nyare rock blandat med eget material. Se dem, det är de värda.

Non Est, ett band som debuterar i samband med Hela Folket Hus Gungar. Mycket spännande ska det bli att ta del av dessa rutinerade musikers alster, allt de kommer att spela är musik de själva har gjort. De har medlemmar som tidigare spelat med No Fun At All, FU*K, Seltzer, välkända band både i Fagersta och övriga världen. Det här vill väl ingen missa.

Midnight Caravan, Nicklas Gallon, frontman och en fantastisk gitarrist är mannen bakom Midnight Caravan som den senast tiden har tillbringat en hel del tid i replokalen och inspelningstudion. De har en hel del spelningar i bagaget och levererar alltid. De är med för första gången i Hela Folkets Hus Gungar, och de ser fram emot det lika mycket som vi. Välkomna MC.

FU*K, ja de behöver knappast någon närmare presentation, i alla fall inte för oss som kommer härifrån, dvs Fagersta. De har en sprudlande energi, de sysslar med en fyndig form av pennalism sinsemellan som under och roar publiken. Det de gör med sina uckar iklädda kilt lämnar ingen oberörd. De har gjort spelningar i England iförda kilt, vilket kan vara ett självmordsuppdrag, men de överlevde och välkomnades tillbaka, bara det. Se dem och få ett minne för livet.

Rock och Popkören, ledda va Lena Martinsson, ca 30 stycker var de förra året, och var kanske det mest betittade inslaget. På ett helt fantastisk sätt framförde de välkända låtar till publikens stora jubel. Då, förra året, likväl som i år kommer denna lördag att blie en generalrepetition för kören som har en spelning i Västanfors kyrka söndagen dagen efter.

Överraskningen, om detta vill vi inte avslöja mer än nödvändigt. De kommer att framföra musik gjort av världens genom tiderna bästa låtskrivare. Någon kan kanske gissa rätt. Ytterligare kan tilläggas, MISSA INTE DETTA.

Hjärtligt välkomna önskar 

Fagersta Bluesförening

 

 

Ännu finns det hopp

Jag har tidigare beskrivit någotsånär hur vi ligger till med vår vagn som ska bli vår utescen också. Jag har påstått att den mer eller mindre har gått i graven redan innan den var född, men icke. Gösta vår käre ordförare har slitit i sitt gråa hår och blåst liv i skrället igen. Det är nu sagt att chassit ska göras snyggt och säker så att vi därefter kan få hjälp med att bygga på det som behövs för att göra den duglig, inte illa. Nu ska vi dock inte ropa hej innan vi har skjutit björnen, men som sagt, det finns hopp.

Det skulle vara en helt fantastisk grej det här med en vagn som kan komma att vara så många till stor glädje. Vi kommer att kunna låna ut den till de som så önskar arrangera saker och ting i vårt närområde, bla musik och annan form av verksamhet den kan tänkas passa till.

Vi får nog ändå räkna med att det kommer att ta tid, men, den som väntar på något gott, väntar ofta jävligt länge, men så får det bli.

Med vagn(liga) hälsningar

Admin

 

 

En Scen!!!

Jag är förväntansfullcoolså ser man ut då, enligt mig. Vi har på ett sätt fått tag på en vagn? ja en sån där vagn som arbetare förmodligen ätit och fikat i ni vet, en arbetarvagn, det kan ha varit något annat också, lite osäker är jag nog. Men hur som, nu börjar det hända saker med den här vagnen.

Det skulle slås ut en vägg, en långvägg på framsidan, en vägg som skulle bli ett golv, ett scengolv, med möjligheter att bredda och eventuellt förlänga, låter väl enkelt? Men, det brukar inte bli lika enkelt som det först är tänkt.

Så, vi börjar riva lite för att, ja, bara för att det är nödvändigt, att riva, lite, trodde vi. När man börjar riva lite så tenderar det att bli så att det behövs rivas lite mer, än vad som var tänkt, känns det igen. Damen därhemma säger att det behövs lite mer färg på skåpet, till slut så behöver hela huset mer färg. Ungefär så blev det med vår vagn, vår scen, vår frälsning, tänk er själva, en helt egen scen, HELA VAGNFAN VAR TVUNGEN ATT RIVAS!!!

Men, vi misströstar inte, vi har fått hjälp, kanske, vet inte riktigt än i skrivande stund vad som kommer att hända, men, om det vi tror kommer att hända,verkligen händer, jag då är det BINGO, det som lever får se. Vad det blir? ja det lovar jag att återkomma med när det händer, om det händer, så, kära vänner, fortsättning följer.

Hej svejs

 

?????

Ja ni, nu ser det ut så här, en massa frågetecken. Det som tidigare var så ljust, förhoppningsfullt, förväntansfullt och taggade var vi, och är väl fortfarande, vi slås inte ner så lätt. Men vad var det nu då? jo vår nya SCENVAGN. Det visade sig att när allt var rivet och klart för att renoveras, ett nytt "hus" på chassit, ja då visade det sig att chassit inte höll måttet, rost och jävelskap satte stopp för våra planer. Så är det någon som har en vagn till en billig peng eller rent utav en som står och skrotar men där chassit är ok, ja, hör av er då vetja.

Men skam den som ger sig, vi kommer igen med nya krafter, vi ger oss ut på en vagnjakt i dessa älgjaktstider och hoppas på det bästa. 

Väl mött på söndag då vi har Bluescafe klockan 14 30. Den 16/10-16.

 

 

Jamresume

 

Hej igen kära vänner, jaha då har vi haft vår Jam, och hur förlöpte detta event då tänker vi? ja vi kan bara konstatera att det blev en mycket trevlig historia att lägga till handlingarna i vårt Rock och Bluesarkiv.

Det tog ett par timmar innan människor började dyka upp, vilket kan vara förståeligt när vi inleder redan klockan 1800, men vi anser att det ska vara så, en musikalisk inledning på en afton där vi senare kan tillbringa kvällen på andra ställen eventuellt, om så önskas, vi förlänger en lördag på det sättet är min tanke.

Kom det några som spelade då? ja, det var lite si och så med det, men de som kom spelade gärna och mycket, men visst hade det varit roligt om det hade anlänt ytterligare muscicerande människor, men så blev det alltså inte denna gång, men nästa gång, då ni. ska ni få secool

Hur många kom det och bevittnade eventet denna gång då? ja det var faktiskt en hel del, jag tror vi räknade ihop 55 personer som tog del av detta, och fler hade knappt fått plats, kanske några till. Så sett till detta så blev det bra med en stämning på topp. Våra ambitioner att fortsätta arrangera musikevent förstärktes av de som gav oss en mycket positiv feedback på våra ansträngningar, och det känns så väldigt bra.

Avslutningsvis vill vi bara jubla åt vårt band som avslutade det hela, Emil and the Ecstatics, fantastiska lirare som spelade en hel del eget material men som samtidigt tolkade bland annat BB King på ett storslaget sätt. Så vi önskar gärna se Emil och grabbarna i Fagersta flera gånger.

Med vänliga hälsningar

ADMN

 

 

Tankar

 

Admin spekulerar

Hall of Fame

 Bli medlem 

 

 Karta 

 

 

Fagersta Bluesförening

 

Fagersta Bluesförening

Våra sponsorer

 Karta 

 Götis bar och kök 

 Karta 

ABF Logga fagersta kommun logga