Logo Fagersta Bluesförening FAGERSTA BLUESFÖRENING  

 

Hall of Fame

Hall of Fame är en sida där människor som på ett eller annat sätt har gjort en signifikant påverkan i Fagerstas musikliv. Människor som genom sitt deltagande i inte kanske enbart musicerande utan även på andra sätt har satt eller sätter en personlig prägel på den audiotiva scenen i vår kommun. 

Det är fritt fram att nominera de som ni tycker tar en plats i Hall of Fame, men det är vi i Fagersta Bluesförenings styrelse som till slut fattar beslutar om vem som tar platsen i HoF. Så kontakta gärna oss här på vår hemsida angående förslag på namn ni tycker ska ta en plats.

Jari Ylitalo

 

Allt för tidigt lämnar de oss ibland, människor som vi håller av och som av många av oss är djupt saknade. För något år sedan så höll vi en minneskonser för dessa som på många sätt har betytt mycket för det musikaliska utbudet i vår kommun, Fagersta, konserten gick under namnet Memory Lane.

Jari Ylitalo, spelade trummor och även munspel ibland. Jari var med och initierade Tid Är Musik här i Fagersta och var under en lång tid ordförande i denna förening. Jari var med under sin livstid i många olika konstellationer, mest känd var han under sin tid som trummis i Bacon Brothers.

Jari började sin karriär som trummis likt många andra på den legendariska kottmossen, även känd som rockmossen. Där lärde han känna i stort sett alla unga människor som spelade musik på den tiden. Detta ledde också till att han hade ett brett kontaktnät i musikkretsar.

Hur kan man då beskriva Jari som människa, far, bror, son, fästman och musiker? Jari hade inga ovänner, han var generös, bjöd ofta på sig själv och hade ett skratt som etsar sig fast i minnet, tack för det Jari. Han ville gärna och ofta spela, med vilka det än må vara, han var bara sig själv, öppen och ärlig, med sin hatt, grälla färger på sina kläder vi festliga tillfällen, och skrattet.

Jag fick tillfälle att lära känna Jari på riktigt, men lite för sent. Vi hade känt till varandra under en lång tid utan att känna varandra på riktigt, redan i mitten på 70-talet hörde jag honom första gången på restaurang Travaren i Fagersta, roliga minnen kommer till mig.

Jag är säker på att Jari om han hade varit med oss nu, skulle ha spelat en stor roll i vår förening, aktiv både i styrelsen och bakom sina trummor.

Det finns säkert många fler med mig som skulle vilja skriva och berätta om Jari, jag önskar att så blir fallet. Men en sak är bestämt, och det är att Jari Ylitalo är den första att postumt bli den som blir invald i Fagersta Bluesförenings Hall of Fame.

Jag önskar härmed, dig, Jari Ylitalo välkommen som den första medlemmen i Fagersta Bluesförening Hall of Fame, du saknas oss.

Osmo Huhtala

Osmo Huhtala, vi bor i en kommun där utomstående tycker att alla borde känna alla, så kan tyckas men så är det inte, i alla fall inte till 99,9%, den där sista lilla procenten representerar Osmo, han kände alla och alla kände till honom. Om jag inte minns helt fel så kom Osmo till Fagersta i början på 70-talet.

Det som kom att bli Osmos högkvarter var i lokalen i centrum där han var ägare till TV-ljudcenter. I sin källare byggde han med hjälp av bla Kenneth Lindberg upp en inspelningsstudio, många äggkartonger. Jag hade det stora nöjet att få frekventera den studion vid olika tillfällen även om jag vid den tiden inte själv spelade musik, men så var det med Osmo, alla var välkomna.

Osmo ställde upp när han hade möjlighet, till och med när han inte hade det så kunde man ringa och be att få långa en medhörning, ett PA eller vad som helst som hade med ljud att göra, det var inte bara på julaftnarna har var jultomte.

Han hade en respektingivande skäggväxt som liksom var hans signum, det var många som ringde till Osmo på jularna för att få honom till jultomte, och naturligtvis ställde han upp som tomte, en snäll och omtänksam sådan, det var bara så han var.

Det är med en stor glädje och med lika stor saknad som jag härmed initierar dig Osmo i Fagersta Bluesförening Hall of Fame, välkommen.

Benny Östlund

Benny, trummisen med det alltid goda humöret som lämnade oss alldeles för tidigt. 

Benny var god vän med alla, inte minst med sina två kompisar på denna sida, Jari och Osmo. Benny och Osmo var ett par som hängde ihop när det handlade om att arrangera musikevent, Osmo som dirigenten och vid hans sida Benny som slet och samtidigt skrattade och alltid var på ett gott humör.

Benny har spelat trummor med ett otal musikanter i Fagersta, jag tror inte det är många här i Fagersta som spelar rock och blues som inte har lirat med Benny som hade sitt eget karakteristiska sound på sitt batteri.

Benny saknas oss. Jag kan bara spekulera i hur han idag skulle gladeligen vara delaktig i vår förening, men jag tror mig vara säker på en sak, och det är att han med ett glatt humör skulle ställt upp med sin person och göra det han kunde bäst, förutom att spela trummor, bidra med sin härliga personlighet.

Benny, välkommen till Fagersta Bluesförenings Hall Of Fame, en plats du så väl har förtjänat.

 

 

 

 

Admin spekulerar

Hall of Fame

 Bli medlem 

 

 Karta 

 

 

Fagersta Bluesförening

 

Fagersta Bluesförening

Våra sponsorer

 Karta 

 Götis bar och kök 

 Karta 

ABF Logga fagersta kommun logga